Menu

Quina és l’Església de Déu?

Ràtio:  / 0
DolentBo 

Si hui tu em preguntes quina és la veritable Església de Déu, solament et puc donar una resposta: el no saber-ho és senyal clar que no en formes part, que no has assolit ser-hi, en veritat, un en Crist Jesús. Que la teua unió amb Ell no és plena.

Has d'entendre que l'Església no és un temple, no és un lloc, no és un espai, ni una casa d'oració... ni de bon tros. L'Església, com està escrit, és el Cos de Crist.

L'Església la conformen, són membres d'ella, tots aquells que han cregut en el Senyor Jesucrist, l'han entés -i amb Ell- el seu Evangeli i hui, sense dubta, el segueixen per on Ell els va guiant mitjançant la seua paraula. Són aquells qui el Senyor diu que escolten la seua veu i li segueixen, perquè són de veritat les seues ovelles i Ell, el seu Pastor.

Si segueixes meditant i reflexionant l'evangeli sobre Jesucrist, de qui és Jesús, d'allò que la història et parla i t'han contat d'Ell, et queda per recórrer una gran part del camí. Un camí que ha de seguir-se tal com Crist mateix el va fer.

Deus entendre que el veritable evangeli que cal seguir no és aquell que parla de qui és Jesús, ni de bon tros, sinó aquell Evangeli que VA VIURE el mismíssim Senyor Jesús. No és creure solament en allò que va fer, sinó caminar, creient a Déu, com Ell ho va fer. No oblides que tots els que han nascut de nou, de l'Esperit, ningú sap d'on vénen, ni on van.

Potser tu em digues que estàs segur de quina és la veritable Església de Déu. Fins i tot ja estàs pensant-hi i te'n consideres membre actiu perquè cada cert temps hi acudeixes, però et pregunte: Està la teua Església en un lloc concret al que qualsevol no creient pot accedir cada diumenge?... Si la teua resposta és sí, llavors camines lluny.

L'Església és el Cos de Crist i es troba allí on dos o més estan congregats en el seu nom. Però clar: què és congregar-se en el seu nom? Açò ho hauràs de tindre molt clar, per tant que és en el seu nom, en el seu sol nom, que no en el teu ni en el d'un determinat –pitjor si és interessat– tercer. Entens de què parle?

Congregar-se en el nom del Senyor, t'ho dic en breu, és fer-ho en un mateix sentir [en] i amb Crist Jesús. [En] i amb la seua voluntat i desig mateix. I perquè això i de veritat succeïsca –i sent tu el primer– no pots tindre cap preferència personal, no pots mirar-te a tu mateix de manera alguna perquè, si això es dóna, llavors estaràs barrejant el teu nom, amb el de Crist. El teu desig, amb el de Déu mateix, i el resultat final no serà en el nom del Senyor, sinó que hi haurà una gran part de tu...

No sóc qui per parlar-te d'això. És el Senyor qui et diu que les seues ovelles escolten la seua veu. Si hui li l'has escoltada: alça't i camina! Sigues valent i no endurisques el teu cor. Deixa de creure que l'Església és allí on et sents a gust, i comença a entendre que la veritable Església comença en tu mateix, com temple de l'Esperit Sant que eres. Escrit està: Sigueu sants, perquè jo, el Senyor, sóc sant.

Raül Gil

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.