Menu

La Setmana Santa?

  • Escrit per Raül Gil
Ràtio:  / 4
DolentBo 

RAÜL GIL.- La Setmana Santa? Què voleu que vos diga. És d'allò més depriment. Un creient en Crist Jesús no pot entendre tot el que se celebra i recorda en aquesta festa. No ho pot entendre de cap manera. La primera raó no és cap altra que –i sembla que ningú no s'ha parat mai a pensar-ho– que any rere any s'està recordant l'assassinat del nostre Senyor Jesucrist. Any rere any.

És increïble, però vos en vull posar un exemple: posem que a tu et maten un germà, un fill, un pare, una mare... de la manera més cruel i cruenta possible. I tu, cada any, per les dades de la seua mort, agafes i traus al centre de ta casa una imatge amb el seu cos mutilat i desfet. La tens tota una setmana, i et poses a les vesprades a passejar-la pel carrer, per a que tots recorden la mort cruenta del teu ser benvolgut que va ser assassinat sense tindre cap de culpa. T'ho imagines? Sí, et tractarien, com a mínim, de boig. T'ho pots imaginar? Ho faries? No, veritat que no? Doncs ací tens la Setmana Santa. Nyas, tasta!

Però el més lamentable de tot, és que quan l'Evangeli parla de l'obra de la creu, del que és l'Evangeli de la Creu, no ho fa en el sentit de la derrota, de la mort de Crist, ni molt menys. Ho fa en el sentit de la seua victòria. Crist va vèncer la mort, i això és la bona notícia, l'evangeli: QUE CRIST HA RESSUSCITAT, QUE HA VENÇUT LA MORT!!!! La festa no és en record de la seua mort, i menys encara, recordar-ne cada pas i moment. La festa és LA SEUA VICTÒRIA, LA SEUA RESURRECCIÓ!!!

De fet, la Setmana Santa, si ens parem a analitzar-la mitjançant l'Escriptura, ens adonarem que molts dels passos i representacions NO TENEN CONSTÀNCIA en la Bíblia. D'on ho han tret? No ho sé, però per molt que cerques en la Escriptura, per posar un exemple, l'Encontre, t'adonaràs que no n'hi ha cap referència. De fet, Jesús, una vegada ressuscitat i segons l'Escriptura, no té cap encontre amb sa mare. Pel contrari sí que hi ha constància del seu encontre amb l'altra Maria, la Magdalena, els apòstols, etc.

Cal dir, a tall informatiu, que en terres valencianes i catalanes, tradicionalment, sempre s'ha posat molta més rellevància a la Pasqua de Resurrecció que a la Setmana Santa pròpiament dita. La festa grossa –com tothom deu saber– sempre ha vingut després del Divendres Sant. El fet que darrerament, proliferen més en les nostres terres les processons i tota la parafernàlia d'adoració al martiri i la sang, es deu a la contínua castellanització a la que se'ns vol sotmetre. I que molts valencians, tan servilment, accepten i segueixen.

Però bé, no tinc ganes de posar-me a rascar. Però la Setmana Santa, vista a la llum de l'Evangeli... no té ni peus ni cap, més allà de gaudir d'uns dies de festa. La Setmana Santa està repleta de paganisme, d'idolatria, de multitud d'actes i accions que, davant Déu... llegiu la Bíblia i vos n'adonareu!

Rom. 1: 22 Presumint de savis, s'han tornat necis, 23 i han bescanviat la glòria del Déu immortal per imatges d'homes mortals [...]

En fi, benediccions per a tots i totes.

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.