Menu

No, si són espanyols no els volem, perquè donen problemes

  • Escrit per LVDLV

espanyolsnoOBRIM DEBAT.- Ni més ni menys, és el que els ha passat a un grup de veïns de Tavernes de la Valldigna que, en assabentar-se que una ETT de Cullera anava buscant gent per a anar a collir i que la persona encarregada vivia al poble, es posaren en contacte amb ell, un senegalés, per tal d'oferir-se per a treballar.

L'encarregat, que un primer moment no els va mostrar cap impediment, els va dir que en uns dies començarien a treballar, i que ja els avisaria en tindre-ho clar. Però els dies anaven passant i, amb raons com ara: estem buscant vehicles, en passar festes començarem.... els anaven torejant.

Finalment, la persona que havia contactat amb l'encarregat, i que a la vegada s'havia fet càrrec de formar una colla de collidors amb gent del poble tal com li havien indicat que ho fera, ja cansat que els feren passar en raons, li va pregar a l'encarregat que li diguera d'una vegada quan tenien que començar, perquè alguns dels treballador estaven rebutjant altres ofertes de treball, per haver-se compromés a treballar per a l'esmentada ETT. I aquest, sent per fi sincer, li va dir que l'empresa d'ETT no volia contractar espanyols, perquè aquests donen problemes. Vaja, açò com ens ho mengem? De fora vindran i de casa ens trauran? Fins a quin punt hem arribat que, als espanyols, ja no els volen per a treballar al camp?...

Que quede clar, però, que no culpem aquests treballadors estrangers que, en definitiva, l'únic que pretenen és aconseguir un treball que els permetesca, simplement, no morir-se de fam.

Ací, si s'han de buscar culpables, els trobarem en els empresaris —o dirigents de les ETT— que intenten explotar com siga els seus treballadors o en el Govern que permet amb la seua indiferència i la seua complicitat aquests fets tan denigrants.

Ho repetim, els culpables de tot açò no són els emigrants; ben al contrari, els enemics de l'estat de benestar els tenim molt dins de casa.

OBRIM DEBAT.- I tu, com t'ho menges açò? Què opines al respecte?

Deixa els teus comentaris

0