Menu
Publicitat.-

Entrevistem a Imma Perales, Fallera Major de la Prado 2013

  • Escrit per Alba Estornell Gascón

Imma Perales, Fallera Major Falla Prado 2013FALLES 2013.- Aquesta és l'entrevista que li hem fet a Imma Perales i Gascón, Fallera Major de la Falla Prado per al present 2013. Abans de tot, donar-li l'enhorabona per aquest càrrec que segur portarà amb molt d'orgull, i ho farà d'allò més bé.

1.- Ja eres oficialment la Fallera Major de la Falla Prado del 2013. Com et sents en veure que està complint-se el teu somni?

— Em sent afortunada i orgullosa de poder representar aquest any tota la meua Comissió, malgrat que no he començat amb molt bon peu el que hauria de ser un any faller especial per a mi i per a tota la meua família.

2.- Des de quan estàs al món de les falles?

— Des de xicoteta, la meua iaia Conxa en va regalar el meu primer vestit de valenciana i amb 3 anys ja formava part d'una comissio de Gandia, ja que per aquell temps vivia allí.

3.- Qui et va animar a presentar-te i com va ser el moment?

— Sempre havia somniat que tal volta algun dia jo podia ser la Fallera Major. Enguany vaig veure que era el meu moment, en veure que la gent del Prado no estava molt animada per a presentar-se a Fallera Major i ja que m'havia comprat cosetes per a què em cosiren un vestit nou, ho vaig veure clar.

Tot va vindre rodat, gent de la meua falla anava motivant-me, i a mi ganes que no me'n faltaven. La família em feia costat en tot, però el problema el tenia en casa, en dos xiquetes xicotetes i al meu home que no li agrada molt el món faller. Quan ell em va dir, que tirara avant amb la meua il·lusió, que si no era enguany ja no tornaria a tindre l'oportunitat, no ho vaig dubtar i li vaig telefonar al president José Donet per a dir-li-ho.

4.- Com va ser el moment en el que et van donar la noticia que havies sigut tu l'elegida per a representar el Prado en el 2013?

— Sabia quasi segur que era jo, però fins que no va vindre el president per a dir-m'ho personalment, no vaig estar tranquil·la. En eixos moments el president infantil d'aquesta falla, Jaume, també estava en ma casa, perquè els seus pares i nosaltres som amics des de fa molts anys i va ser una vesprada d'alegria i festa.

5.-- Quin és l'acte faller que més t'agrada?

— M'agraden tots. Cadascun és peculiar, però el que més m'emociona és l'Ofrena a la Mare de Déu.

6.- Què esperes d'aquestes falles?

— Espere viure-les com mai, gaudint cada moment i cada acte acompanyada de tota la meua família i la bona gent que forma part d'aquesta falla.

Malgrat que no tinc al meu costat una persona molt volguda per mi, intentaré fer-ho per ella, perquè sempre em deia: Disfruta el dies bons que tens, dies roïns, n'hi ha massa ! Sé que ella ens ajudarà i estarà orgullosa de veure'ns desfilar al compàs de la música.

7.- Si et dic la paraula Falla, què és el primer que et ve a la ment?

— Festa al carrer, germanor, olor de pólvora, cercaviles, música, passar-ho en gran... un sentiment difícil d'explicar en paraules.

8.- Què signifiquen per a tu les falles?

Per a mi és la festa que més m'agrada, a tota hora hi ha gent pel carrer, de bon matí, a l'hora d'esmorzar, a l'hora de dinar, als actes, de nit...... veure els casals plens de gent, passant-ho bé i gaudint de tot el que al llarg de l'any la comissió de la falla ha preparat amb molta dedicació, és tot un plaer.

9.- Tens algun missatge per als fallers i falleres del Prado, i per a la Comissió?

— Sí, en aquests dies últims m'han demostrat ser una falla especial per a mi, han estat donant-me ànims en tot moment, m'han fet costat en cada paraula que he dit o escrit. Ara, el que vull dir-los és que ja tenim ací les falles del 2013, que baixen al casal, que tenim molts d'actes preparats per gaudir com mai de la festa, que els necessite a tots al meu voltant per a poder dur aquest somni endavant, perquè junts podem i hem de gaudir de tot el que envolta la nostra falla, la Falla Prado.

10.- Imma, si tens guardades algunes paraules d'agraïment, ara és el moment de dir-les.

— Simplement gràcies a tota la meua família per estar al meu costat i a tots els fallers per dipositar la seua confiança en mi i així poder representar la nostra falla per aquest any 2013.

Sou els millors!!! Heu aconseguit traure'm un somriure quan quasi era impossible. Vos estime!!

• Per Alba Estornell Gascón

 

+INFO:
Per a veure el vídeo de la seua exaltació, fes clic ací

 

Deixa'ns el teu comentari!!