Menu
Publicitat.-

Entrevistem Gemma Altur, Fallera Major de la Falla Portal 2014

  • Escrit per Alba Estornell

Gemma Altur, Fallera Major Falla Portal 2014

ENTREVISTA.- Aquesta es l’entrevista realitzada Gemma Altur i Alonso, fallera major de la falla Portal de Valldigna per al present 2014. Abans de tot, donar-te l’enhorabona per aquest càrrec i les gràcies per haver participat.

• Ja eres oficialment la fallera major de la Falla Portal de Valldigna del 2014. Com et sents en veure que està complint-se el teu somni?

— Em veig feliç, contenta, il·lusionada...esperava molt aquest moment. Tenia moltes ganes de complir aquest somni.

• Des de quan estàs al món de les falles?

— Des que estava al ventre de la meua mare. Jo vaig nàixer un 27 d'abril, i aquelles falles del 83 la meua mare anava vestida de fallera, a totes les cercaviles, actes, revetlles... li varen fer un vestit de fallera de "premamá"

• Qui et va animar a presentar-te i com va ser el moment?

— No va fer falta que m'animara ningú... he tingut molts moments en els que he volgut ser la fallera major, però per certes circumstàncies no va poder ser. Així que enguany vaig dir a casa que ja em tocava i tots acceptaren la notícia molt gustosament i amb moltes ganes.

• Com va ser el moment en el que et van donar la notícia que havies sigut tu la elegida per a representar el Portal en el 2014?

— Va ser molt bonic, estava esperant la telefonada de la comissió, una vegada em tocaren, vaig eixir de casa per a baixar al casal i el millor de tot va ser obrir la porta del carrer i vore les meues amigues i familiars amb un ramell de flors. Fou un moment màgic... Tot estava començant.

• Quin és l'acte faller que més t'agrada?

— No podria anomenar un acte en concret, ja que cada un d'ells té el seu encant. Destacaria el dia de la presentació i els seus preparatius; però estic segura que cada un dels actes que estic vivint i viuré, m'aportaran un sentiment diferent. Són tots especials, diferents, de diversió, amb protocol... simplement tinc moltes ganes de viure'ls tots i amb intensitat.

• Què esperes d'aquestes falles?

— Sols espere gaudir, aprofitar cada moment amb la meua gent i la meua falla. Que siguen unes falles especials, igual que cada un dels anys passats, però amb més il·lusió, més emocions i amb moltes ganes que tot vaja perfecte.

• Si et dic la paraula: falla, què és el primer que et ve a la ment?

— Família. La meua falla és per a mi com la meua segona casa, allí m'he criat, m'han vist créixer i forma part de la meua vida.

També et diria festa, diversió, entreteniment, ja que sempre estem a punt per a tot.

A més, falla també és esforç, treball, superació, sentiment, emocions... no pararia de dir-te qualitats del que és per a mi la falla, ja que a qui li agrada aquest món, té moments per a sentir qualsevol d'aquestes coses.

• Què és el que destacaries del teu any com a regina?

— Sobre tot destacaria la gent amb la que vaig compartir l'any. Ja ens coneixíem i alguns compartíem alguns càrrecs... però el 2008 va fer que ens unírem molt més . Tinguérem molts moments divertits, i això va fer que m'agafaren més ganes de ser fallera major.

• Tens algun missatge per als fallers i falleres del Portal, i per a la comissió?

— Sí, pense que el dia de la presentació em vaig quedar curta en dir-li a la meua comissió que era de 10... ja que la nit del 25 de gener, feren que em sentira com una reina. Feren una presentació per a llevar-se el barret, cada any s'esforcen més i així m'ho han demostrat.

Simplement dir a la gent de la falla que continuen amb la il·lusió i amb les ganes que ho fan tot. Mil gracietes a cada un dels membres de la meua falla.

• Gemma, si tens guardades algunes paraules d'agraïment, ara és el moment de dir-les

— Paraules d'agraïment en tinc moltes, ja que cada una de les persones que està al meu costat se les mereix... Però ací simplement vull agrair a tota la gent tot el que està fent per mi i per la falla, tant a la meua família, amistats, gent de la comissió... Simplement animar tots a què continuen igual, gaudint al costat de Javi, Andreu, Andrea, les nostres regines, acompanyants i al meu costat. Ja que tots junts intentarem deixar la Falla Portal en el millor lloc. Gràcies a tots i gràcies per tot.

• Per Alba Estornell Gascón

Deixa'ns el teu comentari!!