Menu
Publicitat.-

Entrevistem Geno Talens, Fallera Major de la Falla Cambro 2014

  • Escrit per Alba Estornell

Genoveva Talens, Fallera Major Falla Cambro 2014ENTREVISTA.- Després de la seua exaltació, la fallera major de la Falla Cambro, Geno Talens, ens ha dedicat uns minuts, els quals hem aprofitat per a entrevistar-la i així conèixer-la més a fons, com a persona i sobretot com a fallera.

• Ja has sigut exaltada fallera major de la Falla Cambro del 2014. Com et sents en veure que ja comença el teu any?

— La veritat molt contenta, il·lusionada i agraïda, al mateix temps també molt nerviosa i un poc espantada de veure tot el que ens espera.

És una il·lusió molt gran que recomane a qualsevol fallera.

• Des de quan estàs al món de les falles?

— Des que tenia un parell d'anyets.

• Qui et va introduir a la festa fallera?

— Mon tio Toni que estava en la comissió va ser el que m'hi va introduir des de ben menudeta i ma tia Estrella com una gran fallera, també va fer un poc de força per a què fóra fallera major infantil, i ja des de ahí... A ells és als que he d'agrair el que jo estiga ací, ja que si no fóra per ells, igual jo no haguera sigut tan fallera.

• Quin moment va ser el més emotiu per a tu la nit de la teua presentació?

— El més gran i emotiu, vore mon pare vestit de faller per primera vegada, pujant-me la banda de fallera major. Això va ser una cosa que mai oblidaré.

• Quan vas decidir presentar-te a fallera major del Cambro?

— Jo crec que millor dit, van decidir oferir-me ser fallera major... Van vindre una vesprada a buscar-me, des del minut 2 després de reaccionar, jo crec que ja ho tenia clar; però entre eixa mateixa nit (quasi sense poder dormir), i l'endemà rondant-li a l'idea per fi em vaig decidir i ja ens ajuntàrem per a sopar. I ja està tot ahí

• Quin és l'acte faller que més t'agrada? I el que menys?

— En realitat cada acte té la seua cosa, però a mi sempre el que més m'ha agradat, ha sigut l'entrega de premis, eixe estat de nervis que sents, tota la gent reunida a la plaça del poble, l'alegria, l'emoció... m'encanta.
El que menys... podríem dir que les despertades, tots els que em coneixen ho saben ben bé.

• Si estigués a les teues mans, canviaries alguna cosa de les falles?

— Poc n'hi ha que canviar, perquè la veritat es que a Tavernes podem estar ben orgullosos de les falles que tenim; més que canviar seria aconsellar. El que diria jo és que la gent visca les falles més de dia que de nit, ja que són molt més boniques del que es pensen i és on realment està la festa fallera.

• Quin és el teu desig per a aquestes falles?

— Que ens faça bon temps, bon solet, i que tots les gaudim com a un gran any que serà.

• Què significa per a tu compartir any amb Empar, fallera major de Tavernes 2014, que fou la teua fallera major quan tu fores infantil l'any 1998?

— Per a mi és una gran satisfacció, com vaig dir al meu discurs, Empar es una gran fallera, però, encara és una millor persona.

Des de l'any 98, en el que les dos compartírem el regnat a la nostra comissió, entre les nostres famílies ha hi hagut una gran complicitat.

I si no era Empar la meua fallera major aquest any també... rebentava!

I'm Sorry, Empar... però ho hem aconseguit!

• Geno, per a finalitzar vols fer algun agraïment en especial?

— Agraïment especial, com no, a la meua família, sobretot, als meus pares que des del primer moment, em recolzarien i em convidaren a viure de nou aquest somni i han fet el possible i l'impossible per a què tot isquera rodat i jo fóra la més feliç.

També al meu germà i a la meua cunyada que han fet moltíssim per mi i els ho he d'agrair.
A ells quatre, el major agraïment.

• Per Alba Estornell Gascón

Deixa'ns el teu comentari!!