Menu
Publicitat.-

Sara Tur i Penadés: ''Porte este càrrec amb molt d’orgull i responsabilitat''

  • Escrit per LVDLV

Sara Tur, fallera major de Tavernes 2015ENTREVISTA.- Sara Tur i Penadés és des del passat 15 de novembre la cara de la festa fallera a Tavernes. La passió per les falles ha fet que aquesta fallera de la comissió del Prado, obstente a hores d'ara el màxim càrrec a la ciutat vallera, el de fallera major de Tavernes 2015. Feliç i satisfeta, Sara ens ha cedit uns minuts per a dedicar-nos aquesta entrevista.

Tu, que eres tan fallera de la teua falla, com creus que portaràs el fet d'estar allunyada dels teus i de la teua comissió?

— Aquesta decisió no està presa a la lleugera, els pros i els contres estan molt pensats i estudiats i no estar enguany en la meua comissió era una de les coses que també em van fer pensar molt, però al final crec que com deixe bona representació de ma casa, doncs el buit no es notarà tant. I ara mateix, crec que tampoc és allunyar-me'n sinó viure-ho d'una altra manera.

Tens un llarg recorregut al món faller, tant pel que fa a la teua comissió del Prado, com a la FdF...

— Encara que de menuda vaig pertànyer a una altra comissió de Tavernes, des que vaig arribar al Prado en l'any 2000 he estat formant part de la junta de la falla, perquè la veritat és que des del primer dia em vaig trobar com a casa. Tant el meu home Vicent com jo, hem ajudat des de dins en diferents àmbits, ja que quan agafes un càrrec, ajudes a tot el que cal.

L'any 2005 vaig ser fallera major, un any molt especial per a mi, en el que vaig fer molt bones amistats que a hores d'ara encara perduren. La gent que em coneix sabia que la meua trajectòria com a fallera no podia acabar sent fallera major de la meua comissió, i que jo havia de viure més dins d'aquest món. Uns anys després, quan va tornar a aparèixer la figura de la fallera major de Tavernes amb Sylvie, m'hi vaig presentar per recolzar el gran pas que havia donat la Junta Local d'aquell any. En el 2012 vaig tindre el gran plaer de pertànyer a la Cort de la fallera major de Tavernes, experiència per a mi inoblidable; i per fi aquest any m'ha tocat representar la meua localitat com la màxima representant de la festa fallera a Tavernes. Càrrec que porte amb molt d'orgull i responsabilitat.

Eres de les que pensen que les falles no són sols la setmana fallera. Què signifiquen per a tu les falles?

— Només una setmana definitivament no, són tot un any. Per a mi les falles, com ja vaig dir en una altra entrevista, són una manera de viure i de sentir. A mi m'han proporcionat moltes coses bones i estic educant el meu fill de la mateixa manera; com que el casal és sa casa i la gent fallera la nostra família. Si alguna cosa bona m'emporte del meu recorregut faller és que tinc molt bons amics en totes les comissions i sé que enguany em sentiré com a casa en cada casal on vaja.

Com d'important creus que és la figura de la fallera major a Tavernes?

— Què he de dir-te jo, Alba; per a mi és molt important, però no ara que jo estic dins, a mi sempre m'ha encantat veure eixa figura en el nostre poble. Mira, les falles per a Tavernes són la festa gran on tenim molta gent censada, on vivim tot l'any intensament i jo crec que la figura de la fallera major de Tavernes encara li dóna més qualitat a aquesta festa.

Com valores la feina de la FdF?

— La valore moltíssim, fins que no ho veus des de dins no ho saps. Jo per circumstàncies diverses vaig tindre el plaer l'any passat d'estar amb ells, assistint a reunions i ajudant al que vaig poder i la veritat és que són molt bona pinya la que tenen i això fa que treballen a gust, perquè treballen molt, i el més important a destacar és que ho fan de manera incondicional.

Què et va fer donar el pas per a presentar-te a FM Tavernes 2015?

— Com ja he dit abans, la meua trajectòria fallera havia de ser intensa i ací estic arribant al màxim, representant el meu poble. La veritat és que tant el meu home con el meu fill tenien també molt de comboi de vore'm on estic ara i sobretot de vore'm feliç. I això encara em va animar més a prendre la decisió.

Qui és el teu major suport en aquesta aventura?

— No cal dir que les dues persones en les quals compartisc el dia a dia, Vicent i Joan. Encara que com no podria ser d'altra forma, a la meua família i amics els tinc al meu costat per a tot.

Quin moment va ser el més emotiu per a tu el dia de la presentació?

— Jo crec que eixe dia és tot emoció. Però si me n'he de quedar amb un, quan la meua germana va eixir de mantenidora i em va dedicar eixes paraules per a mi tan emotives. Encara que ja et dic, vaig viure molts moments inoblidables.

I la teua Cort? Què has de dir d'elles?

— Estic encantadíssima amb totes i cadascuna d'elles. Sé que fan un gran esforç per estar acompanyant-me i sé que l'experiència per a elles també serà irrepetible. Lidia, Maite, Natalia, Patri, Natalia Puig i Carol, gràcies per estar al meu costat!!!!

Eres la segona fallera del Prado que representa Tavernes...

— Sí que és veritat. Jo sé que a la meua comissió s'han alegrat molt per mi, perquè m'ho han demostrat i he tingut moltes mostres d'estima per part d'ells, i sé que em recolzen i comparteixen amb mi esta il·lusió i este somni de representar Tavernes.

L'exaltació enceta un any ple d'actes en els que seràs la màxima representant de les falles de Tavernes...

— Soc conscient de la responsabilitat que comporta ostentar este càrrec, però ara mateix estic encara en un núvol des de l'exaltació. Anar pel carrer i que tots et paren per a donar-te l'enhorabona, que et diguen que bé que va estar tot, que anava molt guapa... doncs tot això et fa gran.

Espere amb ganes i il·lusió tots el actes en sí, però el de la Crida es el que estic esperant amb més ansia i respecte. Pujar al balcó de l'Ajuntament i veure als teus peus a tota la gent i dirigir-te a ells amb unes paraules per a inaugurar les falles... deu d'imposar molt. Però sé que serà molt emotiu i que el gaudiré molt.

Per Alba Estornell Gascón

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.