Menu
Publicitat.-

Entrevistem l'actriu de Tavernes Verònica Andrés, premi a la millor interpretació femenina de teatre que atorga l'AAPV

  • Escrit per LVDLV

andres ver webENTREVISTA.- Enguany, el premi a la millor interpretació femenina de teatre que atorga l'AAPV (sindicat d'Actors i Actrius Professionals Valencians), ha recaigut en l'actriu vallera Verònica Andrés.

El premi a l'actriu de Tavernes fou per la seua interpretació a l'obra de teatre Querencia de Paco Zarzoso, on treballa junt a l'actor, també premiat, Álvaro Báguena.

Com que es dóna la circumstància que el pròxim dia 17 de novembre (19.00 h) aquesta funció arribarà a la Casa de la Cultura de Tavernes, volem aprofitar l'avinentesa per a conversar una miqueta amb la nostra conciutadana.

• Primer que res, Verònica, felicitar-te pel teu premi, i després, deixa que et fem la primera pregunta. Com va ser que et vas interessar pel món del teatre i la interpretació? Inquietuds infantils o juvenils? Influències familiars? Casualitats de la vida?...

— Des de ben menuda semblava que era una cosa que anava amb mi, deia que jo de major volia ser actora. I malgrat eixes inquietuds infantils i juvenils, en acabar l'institut no vaig contemplar la possibilitat d'iniciar els estudis d'interpretació. Les meues inquietuds, en eixos moments, s'havien quedat en un somni i prou. Va ser més endavant, mentre assistia a un curs esporàdic a l'ESAD (Escola Superior d'Art Dramàtic), quan vaig decidir formalitzar eixa relació, transformant el somni en objectiu i presentant-me a les proves d'admissió. I des d'aleshores... fins ara.

• Explica'ns un poc millor els teus inicis.

— Els meus inicis van estar tocats, entre altres coses, de sort. Encara estava estudiant a l'ESAD quan, en acabar el tercer curs, em vaig presentar a la meua primera prova per a accedir a un treball professional. El primer càsting!! El convocava una de les companyies teatrals més sòlides de la nostra comunitat: ALBENA TEATRE. Vaig debutar, al costat d'un elenc meravellós, en "Joan, el Cendrós" al Teatre Escalante de València. Uns inicis il·lusionants i carregats de bons records.

• I ara, naturalment, comenta'ns la teua trajectòria professional.

— La trajectòria va continuar de la mà d'ALBENA durant molts anys amb altres espectacles. Dels que he de destacar l'inesgotable "Besos" que, encara enguany, reposat després dels catorze anys que han passat des de la seua estrena, continua funcionant com el primer dia, a teatre ple! I això... en els temps que corren és un autèntic privilegi! Mentrestant també he pogut treballar amb altres companyies al costat d'un grapat de bons companys i molt bons professionals. Fins arribar a produir espectacles propis, com el que ara ens porta ací a Tavernes.

• Com creus que va el món del teatre i les arts dramàtiques en general? Va tan malament com pareix... o encara va pitjor?

— Quan decideixes fer teatre, ja saps que no esculls un camí fàcil, però... decidir fer-ho en esta terra nostra... ja te mèrit, ja!! Sempre ens han fet nadar contracorrent i ara, a més a més, volen que ho fem amb pedres a les butxaques. Tantíssims esforços de tantíssims professionals, tard o prompte, ací sempre acaben caient en sac foradat. Eixa és la vertadera realitat de tots els que encara ens hem resistit a deixar la nostra terra.

• I el futur?

— Si no aconseguim llevar-nos de damunt els paràsits incompetents, avariciosos, desvergonyits que pretenen governar-nos: Negre!

• T'atreviries a donar consells al jovent interessat en aquest apassionant (intuïm) món?

— Em dol tant haver de dir-ho... però... els diria que se'n vagen fora! Ací, com a mínim, se'ls dúplica la complicació. Les arrels que les facen servir per a altres coses.

• I ara, si us plau, ens agradaria que ens parlasses de l'obra que esteu interpretant ara mateix, Querencia.

— Querencia mostra el retrobament d'una parella que no s'ha vist en tres anys. Un duel de titans. Dos individus amb una fortíssima personalitat i un gran ego. La qual cosa provocarà un enfrontament de conseqüències imprevisibles.

• Sabem que heu rebut molt bones crítiques, tant per l'obra en si com pel vostre treball. Vols fer-ne algun comentari?

— Doncs que dóna molta alegria el reconeixement dels teus companys i del públic en general, i que això es un al·licient important per a continuar amb este treball de "carrera de fons".

• I per acabar, dis-nos quins són els vostres projectes per al futur... els més immediats i, també, els més allunyats... si n'hi han!

— De moment la setmana que ve estarem al teatre Micalet de València amb l'obra "Lúcid" del dramaturg argentí Rafael Spregelburd. És una coproducció de Teatrencompanya i Lupa teatre, i dóna la casualitat de què els dos coincidim en el repartiment al costat de dos magnífics companys: Àlex Cantó i Arantza Pastor.

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.