Menu
Publicitat.-

L’Ajuntament de Tavernes neteja el riu Vaca, els barrancs i les séquies per a reduir el risc d’inundacions

  • Escrit per LVDLV

Neteja Riu VacaOBRES.- La Regidoria d’Agricultura va començar la primera fase de neteja del llit del riu Vaca el mes de febrer, i durant l’estiu s’han intensificat els treballs en les séquies, barrancs, desaigües i eixides de col·lectors.

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes va iniciar els treballs de neteja del llit del riu Vaca. La primera fase va tindre lloc des del pont del riu fins a la illeta del Tol·lo i la segona fase des del pont del riu fins a l’assut. Les faenes han continuat, des del pont del Ràfol fins a la N-332, on el caixer del riu ha quedat net.

L’objectiu ha estat la trituració i eliminació de canyes i malesa vegetal del riu, així com objectes abocats, perquè no es formen embossaments, es garantisca la fluïdesa de l’aigua i es reduïsca el risc d’inundacions en períodes de pluges fortes, que són habituals en la tardor.

El riu Vaca, però també el Badell, el Caixer Riuet, i els barrancs, séquies, desaigües i eixides de col·lector estan preparats per a les possibles plogudes fortes que es puguen produir a Tavernes.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha manifestat que “hem treballat amb vista a previndre davant de pluges fortes que són pròpies d’esta època. Sabem que la competència d’estes faenes pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, però, davant la deixadesa d’esta administració, hem pres la determinació de netejar pel bé dels veïns i de Tavernes”.

Es tracta d’actuacions preventives que minimitzen els possibles riscs tant per a l’agricultura com per al poble.

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.