Menu
Publicitat.-

L’agricultura ecològica va centrar ahir el IV Cicle d’Economia i Territori

  • Escrit per LVDLV

Foto Enric NavarroPOLÍTICA.- Enric Navarro, un enginyer agrònom expert en l'agricultura ecològica, va oferir ahir una conferència on va analitzar el present i el futur del camp valencià.

El IV Cicle d’Economia i Territori va acollir ahir la tercera sessió amb una xarrada sobre agricultura ecològica a càrrec d’Enric Navarro. L’acte també va comptar amb el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, qui va fer un repàs de què ha sigut tot el cicle, i el coordinador del cicle, Pau Pérez.

Enric Navarro va començar fent una aposta de futur a favor de l'agricultura ecològica com un mitjà per a aconseguir la viabilitat econòmica de les menudes explotacions, i una agricultura de proximitat on el llaurador participa de la cadena de valor del producte.

Navarro va desmentir la idea que la promoció de l’agricultura ecològica vaja en detriment de l’agricultura industrial: “per a mi això és un error, no es pot separar una de l’altra perquè desenvolupar una estratègia de promoció de l’agricultura ecològica va en benefici del sector agrari en general”. A més, va afegir que l’agricultura ecològica ofereix uns avantatges en la qualitat final del producte, per a un consumidor cada vegada més exigent i, sobretot, el respecte al medi ambient.

“En l’últim any es van abandonar vora 2.000 hectàrees de superfície agrària útil a la Comunitat Valenciana, i un dels problemes greus és l’envelliment de la població agrària i la manca de relleu generacional. Per tant, cal apostar per la formació”, va assenyalar Enric Navarro.

En la jornada també es va explicar la importància de l’horta valenciana en un any en què les Nacions Unides, a través de la FAO, han declarat València Capital Mundial de l’Alimentació per a l’any 2017.

Deixa els teus comentaris

0
  • No s'han trobar comentaris

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.