Menu
Publicitat.-

Els diputats provincials de Turisme i Medi Ambient acudeixen a la visita oficial de la torre de guaita

  • Escrit per LVDLV

Visita torre de guaitaTURISME.- Un grup de persones de l’ONCE han finalitzat la ruta dels sentits en este paratge de Tavernes. El projecte de restauració i revaloració de la torre de guaita es va dur a terme amb un pressupost de 50.000 euros amb els que s’ha condicionat tot l’entorn.

Hui, dilluns 18 d’abril, la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho i el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, han acompanyat a l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, a la visita oficial de la torre de guaita de Tavernes després de les obres de millora dutes a terme en la zona. A la visita també ha acudit el cap de Servei d’Assistència i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme, Javier Herraiz, amb qui ha delegat el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Turisme, va iniciar fa uns mesos l’execució del projecte de restauració i revaloració de la torre de guaita. L’actuació s’ha dut a terme amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals 25.000 corresponen a l’Agència Valenciana de Turisme i l’altra meitat anaren a càrrec del consistori. Els treballs que s’han realitzat han sigut condicionar tot l’entorn de la torre de guaita, com la pavimentació dels voltants i adequació de les vies d’accés. Així mateix, s’han posat unes planxes de ferro, que simulant una història en relleu, inclouen alguns paratges de Tavernes com la mateixa torre o la muntanya de les creus.

Des del Taller d’Ocupació també s’han fet diverses millores, com la creació d’un jardí vertical que forma part del conjunt paisatgístic de la torre. També han fet cartells informatius amb llenguatge braille, que inclouen codis QR, els quals, obrin enllaços des del mòbil amb explicacions en àudio en valencià, castellà i anglès. Els alumnes del taller han introduït filtres naturals per a purificar l’aigua i han instal·lat un sistema de reg per degoteig en la zona.

“El que s’ha fet a la torre de guaita de Tavernes és un exemple del turisme que volem llançar, prioritzar els recursos naturals i garantir un turisme sostenible i inclusiu per a que totes les persones puguen gaudir d’ell”, ha indicat Pilar Moncho. A més, la diputada ha destacat la feina del taller d’ocupació que ha fet possible la recuperació de la torre de guaita.

A la visita també han acudit un grup de vora 50 persones de l’ONCE, que després de fer la ruta dels sentits, han gaudit del nou espai de la torre de guaita. Cal recordar que l’entitat ha incorporat a les seus excursions habituals la ruta dels sentits de Tavernes.

Durant la visita, els diputats provincials, el cap d’Inspecció Turística, l’alcalde i regidors de la corporació municipal han fet un recorregut per l’entorn de la torre de guaita, acompanyats pels participants de l’excursió de l’ONCE, qui han pogut conèixer les noves instal·lacions adaptades.

Jordi Juan, ha explicat que “amb esta actuació recuperem i posem en valor un lloc tan emblemàtic com és la torre de guaita de Tavernes, i a més, la fem accessible per a totes les persones. Estem revaloritzant l’entorn de la torre de guaita, incloent-lo dins de la ruta dels sentits, que és una activitat candidata a sender blau dins del concurs que ha presentat ADEAC, i a la vegada volem fer d’este increïble lloc un centre blau, també amb ADEAC, per a continuar posant en valor tots els recursos turístics ambientals i educatius que té Tavernes”.

El projecte permet donar valor i divulgar la torre de guaita, declarada monument BIC, i també convertir-la en un atractiu turístic centre d’activitats turístiques sostenibles. D’esta manera, l’Ajuntament facilitarà el coneixement del patrimoni cultural, natural i històric de la torre de guaita, a la vegada que ofereix una visió global de totes les torres de guaita del litoral valencià.

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.