Menu
Publicitat.-

L’Ajuntament actua en el llac de la Goleta per a millorar la recepció de les aigües pluvials

  • Escrit per LVDLV

Llac de la GoletaSOCIETAT.- La inversió de 10.000 euros, de fons propis de l’Ajuntament, servirà per a pal·liar l’entrada de matèria orgànica i brutícia que desestabilitza el sistema ecològic de l’estany.

L’Ajuntament de Tavernes està treballant de nou en el llac de la Goleta per a millorar la recepció de les aigües pluvials i, d’esta manera, pal·liar l’entrada de matèria orgànica i brutícia.

Les actuacions consisteixen a instal·lar arquetes que arrepleguen les aigües pluvials i possibiliten la seua filtració prèvia abans de l’entrada al llac perquè arriben amb menys brutícia. Les arquetes tenen dos basses: en una es depositarà la primera pluja i en una altra entrarà l’aigua més neta, que és la que s’abocarà al llac quan desborde.
D’esta manera, l’Ajuntament inverteix 10.000 euros de fons propis per a evitar desestabilitzar el sistema ecològic de l’estany. Esta inversió es suma als més de 100.000 euros que ja s’han emprat per a naturalitzar el llac de la platja de Tavernes, millorar la qualitat ambiental de l’estany i aconseguir el seu equilibri ecològic, entre altres treballs realitzats.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que “mantenir l'aigua del llac en bones condicions és una faena molt complicada, ja que és un dipòsit d’aigua pluvial on no es regenera l'aigua. En els últims anys hi hem invertit posant airejadors i executant el projecte de naturalització, i continuem treballant perquè l'aigua estiga tan neta com siga possible i s’aconseguisca l’equilibri ecològic d’este entorn natural de la platja de Tavernes”.

Les accions que du a terme l’Ajuntament han d’anar acompanyades d’un comportament cívic dels ciutadans, visitants i usuaris de la platja. L’Ajuntament recorda que per a poder mantenir les millores de l’estany, no s’ha de donar menjar als animals.

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.